Solliciteer succesvol & netwerk!

sollicitatiebrief checklist

Als je de enige sollicitant bent, heeft je sollicitatie meer kans van slagen. Dat is logisch. Hoe zorg je dat je de enige kandidaat bent voor een functie? Vaak lukt dat als je iemand kent binnen de organisatie. Schakel dus je netwerk in.  Je eigen netwerk wijst je op baankansen, nog voordat er vacatures zijn.

Onderzoek toont aan dat kansen die zich aandienen via je netwerk, vaker leiden tot een succesvolle sollicitatie. Zoek dus niet alleen via uitzendbureaus, kranten en vacaturebanken (hoe goed ook ;-), maar zet ook je netwerk in!

5 netwerken die je kunt inzetten:

1. Zakelijk Netwerk

‘Inside Information’ over vacatures of baankansen, krijg je alleen als je de juiste contacten hebt. Er zijn diverse netwerkclubs die toegang geven tot deze waardevolle informatie. Denk aan de populaire BNI-netwerkclubs, maar er zijn er meer. Denk aan regionale zakelijke netwerken, online netwerken, brancheverenigingen en vele andere nuttige netwerken.

Zoek een zakelijk netwerk dat bij jouw gewenste beroep én je persoonlijkheid past. een zakelijk netwerk is echt niet alleen voor de elite en hoeft niet duur te zijn. Probeer het! Een zakelijk netwerk geeft je een voorsprong op andere werkzoekenden!

sollicitatiebrief

2.  Je sociale omgeving

Vertel vrienden en familie dat je een nieuwe baan zoekt en geef ook aan wat je zoekt. Dat klinkt logisch, maar lang niet iedereen doet dit. Hoe meer mensen weten wat je zoekt, hoe groter de kans op succes. Natuurlijk bedoel ik niet dat je op een verjaardagsfeestje alle gasten moet lastigvallen. Het  aloude via-via werkt nog steeds erg effectief. Communiceer in de echte wereld, maar ook op sociale netwerken waar je actief op bent.

Tip: vertel altijd zo specifiek mogelijk waar je naar op zoek bent!

Netwerk

3.  Je digitale netwerk

Digitaal kun je jezelf onderscheiden en zichtbaar maken voor potentiële werkgevers. Heb je een kraakhelder LinkedIn-profiel? Ben je daar goed zichtbaar op? LinkedIn blijft een populair online kanaal om mensen te werven. Voor sommige beroepen kunnen andere sociale netwerken ook bijdragen aan een succesvolle sollicitatie, denk bijvoorbeeld aan Twitter.

Ook hier geldt: men moet in één oogopslag zien wat je kunt en waar je naar zoekt!

sollicitatievragen

4. Oud-collega’s

Oud collega’s met wie je gewerkt hebt, of – als je nog geen werkervaring hebt- een bedrijf waar je stage hebt gelopen, weten wat je kunt en weten of je geschikt bent voor een bepaalde functie. Oud-collega’s zijn een belangrijk onderdeel van je sociale netwerk. Houd contact, dan maak je meer kans op een uitnodiging.

Als mensen iemand aandragen krijgen ze daar zelf ook vaak een vergoeding voor, het loont dus zeker de moeite om een balletje op te gooien!

Netwerk 2

5. Je kennissen

Borrels, evenementen, congressen, verjaardagen, opleidingen, er zijn tal van momenten dat je  kunt vertellen waar naar op zoek bent. Nee, je hoeft niet met iedereen oeverloos over je droombaan te wauwelen.  Ja, zie ieder contactmoment als een manier op iemand uit je netwerk te informeren.

Waarom werkt netwerken?

In de eerste plaats heb je een streepje voor op de concurrent, want je bent bekend met iemand van de organisatie, al is het maar ‘via-via’. Ten tweede gaat informele informatie vaak sneller dan formele informatie (een vacature). Er zijn dus minder  of zelfs helemaal geen concurrenten die azen op dezelfde positie, als je een tip krijgt dankzij je netwerk!

Natuurlijk zijn er meerdere routes naar succes. Gebruik ook al die wegen. Maar feit is:  mensen met die een groot sociaal netwerk hebben en dat effectief inzetten, slagen sneller in hun zoektocht. Zoek je een baan in de jachtinterieurbouw? Klin dan naar ons overzicht met actuele vacatures in de jachtinterieurbouw.

Succes!

PS. Heb je nog goede tips om je netwerk effectief in te zetten? Zet je tip dan als reactie hieronder!


Tags: